Коли є штольон?

Різдвяна традиція Вся справа у його сакральному значенні. Проста форма і стримане оформлення традиційного хлібця вважається уособленням новонародженого Ісуса Христа, сповненого тканинного клаптя. За традицією, що склалася століттями, штоллен випікається за 30 днів до подачі на святковий стіл.

Можна їсти його та відразу після приготування, штоллен все одно буде смачним. Але, якщо все ж таки проявити терпіння, за час ув'язнення в прохолодному місці смак його розкриється повніше і з'являться нові цікаві нотки.

штрицель нім. Striezel) – традиційна німецька різдвяна випічка з соковитого, важкого дріжджового здобного тіста, в класичному рецепті це посипаний цукровою пудрою кекс з високим вмістом прянощів, родзинок, горіхів і цукатів. Його овальна форма символізує сповіленого немовляти Христа.

Готовий маковий штоллен чудово зберігається у замороженому вигляді до 6 тижнів. Заморожують його вже після того, як обмазали розтопленим вершковим маслом та обсипали цукровою пудрою. Перед вживанням заморожений штоллен Необхідно легко розморозити при кімнатній температурі.