Можна їсти його та відразу після приготування, штоллен все одно буде смачним. Але, якщо все ж таки проявити терпіння, за час ув'язнення в прохолодному місці смак його розкриється повніше і з'являться нові цікаві нотки.
штрицель нім. Striezel) – традиційна німецька різдвяна випічка з соковитого, важкого дріжджового здобного тіста, в класичному рецепті це посипаний цукровою пудрою кекс з високим вмістом прянощів, родзинок, горіхів і цукатів. Його овальна форма символізує сповіленого немовляти Христа.
Готовий маковий штоллен чудово зберігається у замороженому вигляді до 6 тижнів. Заморожують його вже після того, як обмазали розтопленим вершковим маслом та обсипали цукровою пудрою. Перед вживанням заморожений штоллен Необхідно легко розморозити при кімнатній температурі.